Gölge Oyunları Sertifikalı Eğitim Programı

2.000

Kategoriler:

Açıklama

Gölge Oyunları Eğitimi Nedir ? Gölge Oyunu geleneksel olarak hayvan derilerinden kesilerek hazırlanmış insan, hayvan, eşya gibi figürlerin bir ışık kaynağı önünde oynatılarak, gölgelerinin gerdirilmiş, beyaz bir perdeye düşürüldüğü gösteri sanatıdır.

Gölge Oyunları Sertifikalı Eğitim Programı

ÖNEMLİ NOT: Eğitim toplamda 50 uzaktan eğitim saati sürecek olup belirlenen süre içerisinde katılımcı müsaitlik durumuna göre giriş yapıp eğitim videolarını izleyebilir. Bu belge konu hakkında sınıf açma, ek ders alma imkanı tanımaktadır. Eğitim programı için toplam 30 gün süre tanınmıştır.

Gölge Oyunları Eğitimi Nedir ?

Gölge Oyunu geleneksel olarak hayvan derilerinden kesilerek hazırlanmış insan, hayvan, eşya gibi figürlerin bir ışık kaynağı önünde oynatılarak, gölgelerinin gerdirilmiş, beyaz bir perdeye düşürüldüğü gösteri sanatıdır.

Işık öbeğinden faydalanarak iki ya da üç boyutlu herhangi bir nesnenin gölgesinin ya da izdüşümünün herhangi yere düşürülmesine gölge oyunu denir. Her ne kadar Türk kültüründe iki boyutlu tasvirlerden yararlanılarak yarı şeffaf bir perde gerisinde oynatılan Karagöz’ü gölge oyunu olarak biliyorsak da aslında perdede gördüğümüz tasvirlerin gölgeleri değil kendileridir.

Gölge Oyunları Eğitmen Eğitimi Sertifikalı Eğitimi ile imkan bulmanız durumunda okullarda,ismek,halk eğitim merkezleri gibi kurumlarda egzersiz sınıfları açabilirsiniz.

EĞİTİM İÇERİĞİ
-Gölge oyunu nedir ? Tanımı, yapılış şekilleri, yapılış metaryelleri gibi konularla sunuma giriş
-Gölge oyunu tarihi ve Anadoluya girişi : tarihi bilgilerin verilmesi yabancı ülkelerdeki ve Türkiye de ki golge oyunları sunumu
-Gölge oyunu çeşitleri : günümüzde teknolojini getirdiği kolaylıklar ve geleneksel oyunlari içine alan gölge oyunlarının sunumu
-Gölge oyunu nerede kulanılır ? Gölgenin oyuna dönüştürüleceği alan ve salonlar sahneler platformlarda ışık ile yapılacak oyun sunumları
-Geleneksel gölge oyunu tanıtımı şekilleri ses ve el oyunları
-Işık ile yapılan gölge oyunlar: Mum projektör, fener dogal ortamlarda yapilan gölge oyunlarının sunumu
-Gölge oyunu yansıtmasi ile sunum yapma
-Gölge oyunu yaparak hikâye masal oyun kurma nasil olur uygulamali anlatma
-Gölge oyunlarında müzik ve efekt kullanarak sunum yapmak

50 uzaktan eğitim saati sürecektir.

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Gölge Oyunları Sertifikalı Eğitim Programı” için yorum yapan ilk kişi siz olun